sven

Gymnasium

Välkommen till Havets Hus skolverksamhet för gymnasieskolor.

Priser för skolelever och lärare

Entré till Havets Hus Pris per person
Barn 5-12 ĂĄr 45 kr
Ungdom 13-20 ĂĄr 65 kr
Vuxen 105 kr

Lärare har fri entré med grupp

Lektion 45  min 950:-
Guidning 45 min 950:-

Lektion-/guidningspriset gäller för maximalt 25 elever. Större klasser kontaktar Havets Hus gästservice för en offert.

Tänk på att komma i tid till er bokade lektion. Om ni kommer sent kan vi inte garantera att vi kan genomföra hela lektionen.

Lektioner på annan plats än Havets Hus.

Vi kommer gärna till er och håller lektioner på plats på er skola.
Pris lektion 45 min: 1 800:- Tillkommer färdtidsersättning (enl. Eniro + 30 min) 600:-/ påbörjad timma. Priser gäller vardagar mellan 9-16. Övrig tid offereras

LEKTIONER SOM ERBJUDS

Alla lektioner som erbjuds passar alla åldrar mellan åk 7 till gymnasiet, de passar bl.a för lektioner inom Biologi 7-9, Biologi 1 (BIOBIO01) och Naturkunskap 1b (NAKNAK1b).

Systematik och Evolution: Vi går igenom djurrikets utveckling, evolutionens mekanismer och egenskaper hos de större djurgrupperna.

Att Leva i Havet: Vi lär oss om generella och unika anpassningar till olika livsmiljöer i havet.

Salt och söta kusten: Vi lär oss om anpassningar till ett liv i sött, bräckt vatten och tittar på några olika organismer som klarar stora svängningar i salthalt.

Människan och Havet: Vi lär oss om den övergripande mångfald som finns i havet, ekonomiska möjligheter bakom unika anpassningar, hotbilder samt kikar på de miljömål och samhällsstrukturer som avser att skydda vår miljö.Övergödning och andra problem: Vi studerar källorna till övergödning samt effekter av övergödning och andra miljöproblem på havet och dess invånare.

LABORATIONER SOM ERBJUDS

Effekt av Temperatur på Funktion: : Vi motionerar tagghudingar och/eller nätsnäckor i olika temperaturer samt diskuterar resultaten utifrån variation och anpassningar till föränderlig miljö.

  • Har ni ett särskilt ämne ni läser om och vill veta mer om? FrĂĄga oss sĂĄ anpassar vi lektionen efter det.

Förlägg delar av er utbildningen hos oss

På Havets Hus finns en djup kunskap om livet i havet, om skötsel av marina djur, guidning, teknik, vattenkemi, miljöproblem, forskning mm. Vi har möjlighet att skräddarsy en utbildning som passar era elever. Kontakta oss så berättar vi mer.

Bokning

För bokningar, kontakta Gästservice, havetshus@havetshus.se, 0523-668161

För frågor om lektionsinnehåll, kontakta Helen Sköld, akvariechef: helen.skold@havetshus.se

OBS! Skolaktiviteterna måste bokas minst två veckor i förväg.

Dekal_Yrkesutb_liten

Resa till Havets Hus för endast 1000:-!

Om ni reser från en kommun inom Västra-Götalandsregionen har ni möjlighet att söka arrangörsstöd hos kommunens kulturhandläggare. Det är upp till varje kommun att avgöra vilken sorts aktiviteter som stödet gäller samt hur många som får stöd så det finns inga garantier att det beviljas men kolla upp det.

Läs mer här: http://www.kulturivast.se/kulturkatalogen-vast/om-kulturkatalogen-vast

Här finns länk till kontaktpersonen i respektive kommun: http://www.kulturivast.se/kulturkatalogen-vast/kommunala-samordnare

Medhavd fika

I anslutning till vårt lektionsrum havsverkstaden finns en lokal med plats för ca 20 personer där det går bra att äta medhavd fika. Var och en städar efter sig. Om ni vill förvissa er om att lokalen är tillgänglig en viss tid går den bra att boka i samband med att ni bokar ert besök. Större grupper delas upp i olika sittningar eller erbjuds utrymme i havsverkstaden förutsatt att det inte används för undervisning.


↑
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!