sven

Gymnasium

VÀlkommen till Havets Hus skolverksamhet för gymnasieskolor. VÀlj mellan lektioner hos oss, hos er eller online.

Bild: Vuxen och barn tittar i akvarie

Priser för skolelever och lÀrare 2023

Entré till Havets Hus Pris per person, inkl 6 % moms
Ungdom 13-20 Ă„r 70 kr
Vuxen 110 kr

LÀrare har fri entré med grupp

Lektionspriser  Pris per lektion, inkl moms
Lektion 45 min, pÄ Havets Hus eller online (6% moms) 950 kr
Guidning 45 min. 15 deltagare per grupp. (6% moms) 950 kr
Teoretisk lektion pÄ annan plats Àn akvariet (25% moms) 1300 kr + ersÀttning för resa
Praktisk lektion pÄ annan plats Àn akvariet (25% moms) 2 500 kr + ersÀttning för resa

Lektionspriset för teoretiska lektioner gÀller för maximalt 30 elever. Guidningar och laborationer gÀller för grupper upp till 15 elever och lÀrare. Större klasser kontaktar Havets Hus gÀstservice för en offert.

Grupper om minst 20 personer kan fÄ betala mot faktura förutsatt att beloppet överstiger 500 kr och att vi har fÄtt alla fakturauppgifter i god tid innan ert besök. DÄ tillkommer en fakturaavgift om 80 kr/faktura. Vi kan skicka e-faktura. Om felaktiga fakturauppgifter lÀmnats och fakturan behöver göras om tillkommer en avgift om 200 kr/faktura.

TÀnk pÄ att komma i tid till er bokade lektion. Om ni kommer sent kan vi inte garantera att vi kan genomföra hela lektionen.

Bokning

För att boka, kontakta Havets Hus gÀstservice via e-post: havetshus@havetshus.se. Telefonnummer: 0523-668161 eller 070-6600252.

Fler kontaktuppgifter finns hÀr.

Lektioner pÄ annan plats Àn Havets Hus.

Havets Hus kan komma och besöka er och genomföra de flesta av vÄra lektioner. För vissa lektioner har vi med oss ett mobilt klappakvarium med bland annat tagghudingar och krÀftdjur.

Pris för en lektion, laboration eller med klappakvarium, 45 min pÄ annan plats 2 500:- .

Pris för en lektion, alla övriga lektioner, 45 min pÄ annan plats 1300:- .

Tillkommer gör fĂ€rdtidsersĂ€ttning (enl. eniro + 30 min) 600:-/ pĂ„börjad timma. Priser gĂ€ller vardagar mellan 9-16. Övrig tid offereras.

LEKTIONER SOM ERBJUDS

Alla lektioner som erbjuds passar alla Äldrar mellan Äk 7 till gymnasiet, de passar bl.a för lektioner inom Biologi 7-9, Biologi 1 (BIOBIO01) och Naturkunskap 1b (NAKNAK1b).

Systematik och Evolution: Vi gÄr igenom djurrikets utveckling, evolutionens mekanismer och egenskaper hos de större djurgrupperna.

Att Leva i Havet: Vi lÀr oss om generella och unika anpassningar till olika livsmiljöer i havet.

MÀnniskan och Havet: Vi lÀr oss om den övergripande mÄngfald som finns i havet, ekonomiska möjligheter bakom unika anpassningar, hotbilder samt kikar pÄ de miljömÄl och samhÀllsstrukturer som avser att skydda vÄr miljö.

LABORATIONER SOM ERBJUDS

Effekt av Temperatur pÄ Funktion: : Vi motionerar tagghudingar och/eller nÀtsnÀckor i olika temperaturer samt diskuterar resultaten utifrÄn variation och anpassningar till förÀnderlig miljö.

  • Har ni ett sĂ€rskilt Ă€mne ni lĂ€ser om och vill veta mer om? FrĂ„ga oss sĂ„ anpassar vi lektionen efter det.

FörlÀgg delar av er utbildningen hos oss

PÄ Havets Hus finns en djup kunskap om livet i havet, om skötsel av marina djur, guidning, teknik, vattenkemi, miljöproblem, forskning mm. Vi har möjlighet att skrÀddarsy en utbildning som passar era elever. Kontakta oss sÄ berÀttar vi mer.

Bokning

För att boka, kontakta Havets Hus gÀstservice via e-post: havetshus@havetshus.se. Telefonnummer: 0523-668161 eller 070-6600252.

Fler kontaktuppgifter finns hÀr.

OBS! Skolaktiviteterna mÄste bokas minst tvÄ veckor i förvÀg.

Bild: HÀr pÄgÄr yrkesutbildning med utbildade handledare

För er i nĂ€romrĂ„det, sök stöd frĂ„n VĂ€stra – Götalandsregionen

Det Àr möjligt att söka stöd frÄn VÀstra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det finns tvÄ olika stöd som gÄr att söka: Resestöd samt subvention av entréavgift/guideavgift.

NÀr Havets Hus besöker er pÄ er skola Àr det möjligt att söka omkostnadsstöd. Omkostnadsstödet finns för att ingen kommun ska behöva betala mer pÄ grund av sitt geografiska lÀge. Omkostnadsstödet tÀcker hela kostnaden för resor och eventuellt boende och traktamente.

Det Àr den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. LÀs om stöden och se vem som Àr er kommunala samordnare.

Medhavd fika

Medhavd fika kan Àtas utomhus eller i Gullmarssalen. I Gullmarsalen finns stolar men inte bord.

Havets Hus lektioner som erbjuds online

Havets Hus erbjuder följande lektioner online. Lektionerna Àr anpassningar av lektioner som i vanliga fall Àr mer praktiska och som vi erbjuder pÄ plats hos oss pÄ Havets Hus eller i er skola. 

Systematik och evolution

Teoretisk lektion dÀr vi gÄr igenom djurrikets utveckling, evolutionens mekanismer och egenskaper hos de större djurgrupperna. Vi försöker alltid avsluta med en frÄgestund dÀr eleverna kan frÄga vÄra experter.

Passar grundskolan Ă„rskurs 6 till gymnasiet, materialet anpassas efter Ă„lder och grupp.

Dissektion av BlÀckfisk

Vi visar en inspelad film nÀr vi dissekerar en blÀckfisk. Under filmen berÀttar vi om blÀckfiskens olika delar och funktioner. Vi pratar ocksÄ generellt om blÀckfiskens slÀktskap med andra djur och dess evolutionÀra utveckling. Före, under tiden och efter filmen finns det tid att frÄga och prata med vÄra experter om det marina livet. Vi har ocksÄ dissektioner med fisk och havskrÀfta. Denna lektion kan kombineras med dissektion av blÀckfisk hÀr pÄ Havets Hus eller pÄ plats i skola om det gÄr att genomföra.

Passar grundskolan Ă„rskurs 6 till gymnasiet, materialet anpassas efter Ă„lder och grupp.

Att leva i havet

Teoretisk lektion om biotoper i havet. Vi gÄr igenom havets vanliga miljöer/biotoper och pratar vad som gör dem unika. Vi informerar mest om den svenska miljön och pratar om skillnader och likheter.

Passar grundskolan Ă„rskurs 6 till gymnasiet, materialet anpassas efter Ă„lder och grupp.

MĂ€nniskan och havet

Vi lĂ€r oss om den övergripande mĂ„ngfald som finns i havet, ekonomiska möjligheter bakom unika anpassningar, hotbilder samt kikar pĂ„ de miljömĂ„l och samhĂ€llsstrukturer som avser att skydda vĂ„r miljö. Övergödning och andra problem: Vi studerar kĂ€llorna till övergödning samt effekter av övergödning och andra miljöproblem pĂ„ havet och dess invĂ„nare. Vi försöker alltid avsluta med en frĂ„gestund dĂ€r eleverna kan frĂ„ga vĂ„ra experter.

Passar grundskolan Ă„rskurs 6 till gymnasiet, materialet anpassas efter Ă„lder och grupp.

Guidning i akvariet

Vi guidar i akvariet och pratar om djur pÄ Sveriges vÀstkust. Vi gÄr in pÄ olika miljöer, miljöhot och typiska kÀnnetecken för svenska marinaekosystem. Undertiden vi guidar uppmanar vi eleverna att frÄga vÄra experter. Beroende av Älder och antal tillfÀllen sÄ kan vi anpassa centralt innehÄll.

Erbjuds som:
1 lektion 45 min
Vi gÄr lÀttare igenom vÄrt material och försöker hinna med en frÄgestund i slutet.

2 lektioner 45+45 min
Vi gÄr djupare in i materialet och vi har en frÄgestund i slutet. Förbered gÀrna frÄgor!

Passar alla Ă„ldrar, materialet anpassas efter Ă„lder och grupp.

ï»ż
↑
Havets Hus i Lysekil