sven

Havets Husare

HÀr kommer en presentation av nÄgra av oss som arbetar pÄ Havets Hus. I perioder, framförallt pÄ sommaren, Àr vi betydligt fler.

Havets Hus

Odd Bengtsson, akvarietekniker

Odd Àr akvarietekniker med en bakgrund inom IT och verkstadsindustrin. Havsmiljön har funnits sedan barnsben, vilket ledde till studier inom oceanografi och maringeologi pÄ Göteborgs Universitet. Han Àr dykare sedan över 30 Är tillbaka. Har bott utomlands i nÄgra omgÄngar och uppskattar mÄngfald, bÄde biologisk och kulturell. PÄ Havets Hus Àr han praktikantansvarig.

Roger Jansson, akvarietekniker

Roger Àr en kille frÄn bygden med ett gediget intresse för djur och natur, PÄ Havets Hus arbetar han som akvarietekniker med allt vad det innebÀr, allt frÄn djurskötsel till service av pumpar. Han Àr ocksÄ miljösamordnare och fotograf pÄ Havets Hus. PÄ fritiden Àr det framförallt familjen och fotografering som gÀller.

Maria JĂ€mting, VD

Maria Ă€r en marknadsekonom med rötter i skidmeckat Åre men som sedan sekelskiftet bytt snö mot hav. Med snart trettio Ă„rs erfarenhet inom turismbranschen har hon arbetat med det mesta frĂ„n familjeĂ€gd camping till Nordens Ark.

Bild: KFS 2016

NÄgra Är inom telecom och It har ocksÄ hunnit med liksom ett par Är utomlands, bland annat i England och pÄ Nya Zealand.

Maria har ett stort engagemang inom hÄllbarhetsfrÄgor och den biologiska mÄngfalden, ett engagemang som passar vÀldigt bra pÄ Havets Hus.  LÀs mer om Marias bakgrund pÄ LinkedIn.

Helen Sköld, akvariechef

Helen har forskat och undervisat i marinbiologi pÄ universitetsnivÄ sedan mÄnga Är. Hon anvÀnder denna erfarenhet och sitt breda och internationella kontaktnÀt i utveckling av akvariets innehÄll och verksamhet, samt i att ta fram nya lektioner för de skolklasser som besöker Havets Hus och i handledning av examensstudenter. Helen har ett brett marinbiologiskt intresse med ett visst fokus pÄ fisk och spenderar gÀrna fritiden pÄ eller i havet.

Mer information om Helens forskning hittar du hÀr.

Jennie Soriano, GĂ€stservicechef

Jennie Ă€r en hĂ€ngiven dykare och undervattensfotograf och har ett brinnande intresse och fascination för allt marint liv, men hajar och nakensnĂ€ckor ligger henne varmast om hjĂ€rtat. Hon tog sina första andetag under ytan i Östersjön 1996 och har sedan dess har hon hunnit med att arbeta som dykguide och arrangerat dykresor vĂ€rlden över.

Bild: Jennie S

Hon engagerar sig i frÄgor som har med marin miljövÄrd och bevarande av arter att göra och för att fördjupa sitt kunnande och skaffa kompetens har hon Àgnat sig Ät studier inom marinbiologi och fiskekologi.

Jennie vÀlkomnar dig i entrén pÄ Havets hus och berÀttar gÀrna mer om vÄrt dagsprogram eller nya arter i akvariet. Ibland ser ni henne mata rockorna i tunnelakvariet, hon sköter ocksÄ frÄgor gÀllande bokningar och tar hand om vÄr vÀlsorterade butik.

Martin Stjernstedt, pedagog och marinbiolog

Martin Àr biolog och leg. gymnasielÀrare som har arbetat som forskningsassistent och fÀltbiolog sedan 2012, han har ocksÄ jobbat som springvikarie och gymnasielÀrare i naturkunskap.

Under vÄren 2017 började han pÄ Havets Hus att arbeta med marina dÀggdjur och pedagogik för ett internationellt EU projekt under Horizons 2020. FrÄn 2019 arbetar han som pedagog och akvarietekniker pÄ Havets Hus.


Anette Lantz, gÀstvÀrd

Jonas Möller restaurangchef

Övriga Havets Husare

VÄrt sÀlsafari drivs av andra aktörer men tillhör Havets Hus familjen.

Personalutbildningar

Varje Är genomför alla som arbetar pÄ Havets Hus en hjÀrt- och lungrÀddningsutbildning, brandutbildning eller brandgenomgÄng, vÀrdskaps- och miljöutbildning. Dessutom har de som handleder elever genomgÄng Skolverkets handledarutbildning. Personalen deltar ocksÄ löpande pÄ kurser och konferenser inom aktuella teman.

Bild: HÀr pÄgÄr yrkesutbildning med utbildade handledare

HÀr Àr nÄgra glada Havets husare sommaren 2016

Bild: NĂ„gra glada Havets husare sommaren 2016

ï»ż
↑
Havets Hus i Lysekil