sven

Om akvariet

När du stiger in i Havets Hus omges du snart av närmare 30 akvarier, från riktigt stora till lite mindre. Alla är fyllda med spännande varelser. Känn på sjöstjärnor, krabbor och eremitkräftor i klappakvariet. Se hajar, rockor och havsålar simma ovanför ditt huvud i tunnelakvariet eller sätt dig ner en stund i samlingssalen Blågyltan och fängslas av det marina livet i cylinderakvariet.

Våra akvarier förses hela tiden med kallt, färskt havsvatten från 32 meters djup, direkt från havet utanför. Vi strävar efter att återskapa havets livsmiljöer (biotoper) på ett så naturtorget sätt som möjligt och anpassa dem efter de olika djurens och växternas behov. Det gör att livet därinne blir väldigt likt den naturliga havsmiljön.

Kolla in vilka djur som gillar det grunda strandområdet med sin hårda botten och vilka som trivs bättre på djupare vatten, i ålgräset, på mjuka sandbottnar eller kring gamla vrak.

  • 30 akvarier finns i Havets Hus
  • 70 liter saltvatten rymmer vĂĄrt minsta akvarium
  • 140 000 liter innehĂĄller vĂĄrt största akvarium – tunnelakvariet

Varje dag finns våra guider på plats. Fråga dem gärna så berättar de om livet i havet. Se även vårt dagsprogram med tider för matning, guidning och filmvisning.


↑
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!