sven

Lysekils kommuns skolĂĄrskort

Alla barn i förskolan och grundskolan har fri entré till Havets Hus från augusti till och med juni. Det gäller såväl vardag som helg och både på fritiden och tillsammans med skolan.

För att besöka akvariet pĂĄ fritiden uppger eleven sitt namn, skola och klass i Havets Hus entrĂ© sĂĄ släpps de in. Barn under ĂĄtta ĂĄr besöker akvariet med vuxet sällskap.  

SkolĂĄrskortet erbjuds genom ett samarbete mellan utbildningsförvaltningen pĂĄ Lysekils kommun och Havets Hus.  Utöver entrĂ©er ingĂĄr även ett utbildningsprogram som lärare och elever kan ta del av. 

Syftet med samarbetet är att öka elevernas kunskap om den marina miljön. Det sker i linje med Lysekils kommuns vision och utvecklingsmål.

Lärarna kan även fĂĄ tillgĂĄng till visst studiematerial och kan använda Havets Hus akvarium som ett externt klassrum. Vill man hyra Havets verkstad för egna lektioner där utgĂĄr ordinarie hyreskostnad. Läs mer här. 

Bakgrund

Jorden består till två tredjedelar av hav och utgör vårt ojämförligt största ekosystem. Mer än en tredjedel av världens befolkning bor längst kusterna och miljontals människor är beroende av havet för sitt uppehälle. Här i Lysekils kommun har vi ständigt havet inpå knutarna, och miljön och livet i havet borde vara en självklar del av vår vardag.

För att ge eleverna i Lysekils kommun chansen att bekanta sig med organismerna och livsmiljöerna i havet på nära håll, erbjuder Lysekils kommun i samarbete med Havets Hus alla skolor att delta i ett utbildningsprogram om livet i havet.

Eftersom flertalet förskolor och skolklasser i Lysekils Kommun genom åren har tagit emot nyanlända kan lektioner på Havets Hus både bidra till att stärka gruppen, stödja lärarna samt ge kunskap om vårt fantastiska marina liv här i Lysekil.

UNDERVISNINGSMATERIAL ATT LĂ…NA GRATIS

Det går bra att låna brickor för Artbingo som kan användas i akvariet.

Det finns även digitalt undervisningsmaterial för lärare som togs fram i samband med skolprojektet ”Marine Mammals Science Education”. Det materialet består av både praktiska övningar och teorilektioner, och kan laddas ner här: Material att ladda ner . Dessa lektioner erbjuds även av Havets Hus.

Länkar


↑
Havets Hus i Lysekil