Rödhaj kan gå på djupet. Ibland ned till 700 meter. Småfläckig rödhaj Blågylta Blågyltan kan först vara en hon – och sedan bli en han. Hummer Hummern varje gång den byter skal. växer upp till 15 mm Bläckfisk Bläckfisken har 3 hjärtan och blodet är blått eller grönt. Ja, vissa fiskar låter faktiskt. Havsålen kan vissla! Sjögurka blir rädd spottar den ut alla sina tarmar. När sjögurkan
sven

Nu bygger vi nya akvarier Den 24 augusti stänger vi en mindre del av akvariet för att förbereda. Som kompensation erbjuder vi en audioguide per sällskap eller en tur för alla på bangolfbanan. Lagom till höstlovet kommer det att gå att titta in i det nya delen av akvariet. Välkomna! Friskare hav Läs mer här Du kan göra mycket för att hjälpa havet Slide HAJSLÄPP Tisdag 4 augusti 2020 var det hajsläpp! Läs mer här! Det genomfördes i år online och utan publik på kajen. På vår facebook finns filmen från hajsläppet. Vi har öppet dagligen! Men vi har gjort lite förändringar med anledning av coronaviruset Läs mer här! Boka havsskola på höstlovet! Höstlovsprogram Läs mer här! 24/10-11/11 2020

Havets Hus

– saltvattensakvariet på kajen i Lysekil

Vi har byggt om och har nu samlat entré och butik på samma ställe, byggt ut akvariet med ett ny del för det grunda havsområdena samt skapat en ny hörsal för filmvisningar och guidningar. En ny lektions- och laborationssal finns en trappa upp.  Där finns också restaurangen som har blivit större med hiss direkt från entrén och utsidan.

Från 24 augusti påbörjar vi arbetet med att bygga fyra nya akvarier i den djupa delen av akvariet. Det betyder att denna del kommer att vara avspärrad till början av oktober. Övriga delar av akvariet har öppet som vanligt. Välkommen till oss!

Information med anledning av corona covid-19

Vi på Havets Hus tar spridningen av coronaviruset på stort allvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Akvariet, butiken och restaurangen har öppet som vanligt. Läs mer här. 

Kontantfri verksamhet

Havets Hus är en kontantfri verksamhet. I vår entré och butik kan ni betala med kort och swish. Bättre säkerhet och snabb och enkel hantering.

Hur är det att besöka oss?

Det finns en del ramper inne i akvariet. Rullstolsburna rekommenderas att använda skyltad utgång vid plattfiskarna tillbaka till entrén då rampen ner och upp ut tunneln är brant. Här finns mer information om tillgängligheten på Havets Hus.

Marin pedagogik & skolverksamheten

Marin pedagogik sätter lärandet om haven i centrum, något som vi har arbetat med sedan 1993. Läs mer om vår skolverksamhet här.

bohuslan_en_del_av

COE


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!