ensv

Welcome to Havets Hus

slider3

 

The latest from Facebook

Havets Hus

ÄR DU HAVETS HUS EGNA LINNÉ?

Nu har du som besökare en historisk möjlighet att ge svenska namn till två bläckfiskarter som finns inne på Havets Hus. Det är våra två bläckfiskar Sepia officinalis och Eledone cirrhosa, som vi i nuläget kallar tioarmad- och åttaarmad bläckfisk! Sådär roliga namn va? De är båda riktiga coola skapelser med massa karakteristiska drag! Så inspiration finns det i massor!

Havets Hus kommer tillsammans med ArtDatabanken (SLU) och Naturhistoriska muséet i Göteborg välja en vinnande kandidat som om namnförslaget uppfyller alla kriterier kommer att få namnge bläckfiskarna. Artnamnsförslagen lämnas i akvariet under hösten och vintern och vinnarnamnet tillkännages efter jullovet på vår hemsida. Blanketter för namnförslag kommer att finnas i receptionen fram till och med 7 december. Havets Hus har öppet dagligen tom 2 november och därefter varje helg.

Information om alla kriterier hittar du på hemsidan http://www.havetshus.se/att-gora/aktuellt/ge-blackfiskarna-namn/


Lycka till och låt fantasien flöda!

Ge bläckfiskarna officiella artnamn | Havets Hus

www.havetshus.se

Havets Hus r ett publikt havsakvarium i centrala Lysekil som visar cirka 100 olika arter frn Gullmarsfjorden och Vsterhavet i sammanlagt 40 akvarier. Akvariet hller ppet dagligen fr beskare mellan sportlov och hstlov. Utver akvarier finns ocks slsafari, lgerskolor, lektioner, bangolf, guidningar, ko…

Oct 17th 2:48pm • No Comments