sven

Stötta havskatterna

Var med och bygg uppväxtmiljöer för havskatterna och andra hotade arter!

Vi bygger under våren fyra  nya  större akvarier för våra djuplevande djur. Havskatterna kommer därför att få en bättre miljö vilket kan leda till ett bättre avelsarbete. Detta kommer att stå klart till sommaren. Detta kommer att innebära en bättre miljöhösten och vintern för att till våren inviga Havets Hus i ny skrud. I samband med detta vill vi utveckla vår avelsmilö för  havskatterna.

Havets Hus arbetar med flera fredade och/eller rödlistade arter varav småfläckig rödhaj är den mest kända. Över ett hundra hajar kommer efter årets hajsläpp att ha återinplanterats i havet sedan 2003 då projektet startade. Läs mer om bevarandearbetet här. Nu vill Havets Hus arbeta på ett liknande sätt med havskatterna men det kommer att ta tid och kräver nya utrymmen. Vill du vara med?

Swisha valfri summa till 123 350 68 39

Skriv ”gĂĄva havskatt” i meddelandefältet. Om du ocksĂĄ anger din e-postadress sĂĄ kommer ett digitalt diplom som tack för hjälpen.

Ett nytt akvarium kostar upp till en halv miljon kronor och målsättningen är att bygga fyra nya akvarier i Gullmarsdelen av akvariet. Havets Hus arbetar på olika sätt för att få in medel till dessa akvarier och denna insamling är en viktig del.

Klart sedan tidigare är att det i samband med om – och tillbyggnationen kommer att byggas ett nytt stort akvarium och flera små i det grunda området. Dessutom flyttas ett av våra befintliga stora akvarier dit från den delen av lokalen som vi bygger om till entré. I det grunda området kommer det att finnas goda uppväxtmiljöer för hotade arter men de nya akvarierna i Gullmarsdelen är också viktiga för att vi ska lyckas. Vi hoppas att du vill vara med och bidra!

Läs om om- och tillbyggnationen här.

Läs mer om hotade arter här, rödlistan.

En redovisning av insamlat belopp kommer att görs på denna sida månadsvis, med första uppdatering i augusti.

Arkivbilder, havskatt längs upp och havskattyngel ovan. Foto: Roger Jansson / Havets Hus

Har du inte swish?

Det går också bra att föra över till vårt bankgiro:5108-3723 eller från utlandet IBAN: SE06 9500 0099 6034 1489 8969.Skriv ”gåva havskatt” i meddelandefältet. Tack för ditt stöd!

Vill du och ditt företag vara med och stötta projektet? Kontakta Havets Hus VD maria.jamting@havetshus.se eller 0705-216530.


↑
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!