ensv

SlÀpp en haj ut i havet

I samband med Havets Hus 25-Ärsjubileum sÄ har de smÄflÀckiga rödhajarna varit osedvanligt produktiva och hela 25 hajar ska slÀppas ut, merparten pÄ hajslÀppet den 6 augusti men ocksÄ nÄgra under nÄgra tillfÀllen under sommaren. Nu ges en unik chans att vara med vid dessa tillfÀllen. Du fÄr följa med bakom kulisserna och se hur vi tar hand om hajarna frÄn Àgg till utsÀttning. Du kommer att för möte en av vÄra hajskötare som berÀttar om bevarandearbetet kring smÄflÀckig rödhaj. LÀs mer hÀr: http://www.havetshus.se/akvariet/bevarande/

Hajen Ă€r mĂ€rkt för att bidra till kunskapen om arten om den blir hittad nĂ„gon gĂ„ng i framtiden. SmĂ„flĂ€ckig rödhaj Ă€r en fredad art som tidigare varit rödlistad och som Havets Hus sedan 2003 arbetat med att föda upp och sĂ€tta ut. Över 80 hajar har slĂ€ppts ut genom Ă„ren och i Ă„r siktar vi pĂ„ 25 st till.

Onsdagarna 27 juni, 4 juli, 25 juli och 1 augusti 2018 kommer vi att sÀtta ut minst en mÀrkt haj. Efter en visning bakom kulisserna av uppfödningsomrÄdet för smÄflÀckig rödhaj fÄr vi följa med hajen ut för att slÀppas ut i Gullmarsfjorden frÄn Havets Hus brygga.

Endast förbokning.

Tid:

V. 26,27,30,31 onsdagar kl 15.30. Aktiviteten tar 1-1,5 timme.

Pris

Vuxen: 795:-

Barn 5-17 Ă„r: 595:-

Barn 0-4 Ă„r: 0:-

TillÀgg för att vara med i vattnet i samband med hajslÀppet: 500 :-

Först till kvarn dÄ antalet platser Àr begrÀnsat. Maximalt 15 deltagare per gÄng varav maximalt 2 personer i vattnet. Priset inkluderar entré till akvariet.

Deltagare som ska vara med i vattnet snorklar, medtar egen utrustning, Àr simkunnig och över 7 Är. Av hÀnsyn till hajarna Àr apparatdykning Àr inte tillÄtet i samband med hajslÀppet. Av samma anledning fÄr foto- eller filmutrustning inte följa med under ytan. DÀremot gÄr det bra att fota och filma frÄn land.

 

Bokning

VÀlkommen att boka via e-post: havetshus@havetshus.se eller telefon: 0523-668161.

Kom ihÄg att det Àr gratis att vara med pÄ kajen vid vÄrt ordinarie hajslÀpp den 6 augusti. LÀs mer hÀr!

DÄ fÄr man inte vara med bakom kulisserna men det Àr i alla fall ett alternativ om man inte vill boka aktiviteten ovan.

ï»żï»ż
↑
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!