ensv

Marine Mammals science education

Havets Hus är stolta att presentera vårt nya projekt Marina däggdjur och skolutveckling. Detta är ett EU Horizon 2020 sponsrat projekt med totalt 5 samverkande länder (Tyskland, Belgien, Polen, Danmark, Sverige). Projektet syftar till att öka intresset för naturvetenskap genom nya pedagogiska verktyg kopplade till aktuell forskning. Pedagogiskt material kommer att produceras för lärare verksamma inom mellanstadiet och upp till gymnasium och utformas i enighet med de medverkande ländernas läromål och delar av materialet kan lånas ut till skolor. Längre ner på denna sidan finns information för utlåning av material och nerladdning av digitalt material.

Kurser pĂĄ Havets Hus

Havets Hus erbjuder fri fortbildning för lärare inom Marine Mammals projektet under 2018.
Här får man en blandning av teori och praktiska övningar man kan ha med sina elever, fokus är marina däggdjur och deras värld.
Nedan hittar ni detaljerad information om dagarna:

5 Juni
1-dagars utbildning
Kursen börjar 08:30 och mer information skickas ut 2 veckor innan kursstart.

Vi kommer att rikta oss till lärare verksamma inom grundskolan samt gymnasieskolan.
Kontakta gärna receptionen för intresseanmälan eller frågor: havetshus@havetshus.se.
Fortbildningen för lärare är sponsrad av projektet! Kurskostnad, transport till och från kurs plats upp till 1000 kr och logi är betalt – skolan behöver endast stå för lärarnas arbetstid.

Internationella kurser i projektet

I Mars och April 2018 så erbjuds en internationell kurs för lärare inom projektet. Det hålls av grupperna i Danmark och i Polen. Kursen hålls på engelska. Mer information finns på Marina däggdjur och skolutveckling och på flyern under:

Anmälan till kursen görs antingen till:
magnus@biology.sdu.dk (Kurs i Danmark)
ssakimorskieh2020@ug.edu.pl (Kurs i Polen)

 

 

Barn1

Fortbildningen av lärare är sponsrad av projektet! Kurskostnad, transport till och från kurs plats och logi är betalt – skolan behöver endast stå för lärarnas arbetstid.

Under 2018 fortsätter projektet med att erbjuda kurser/sommarskola för elever och ett symposium kommer att hållas – mer information om detta kommer!

Logo-MARINE-MAMMALS-science-education

Utlåningsmaterial  till lärare:

Under projektets gång har det skapats två expeditions boxar med material till alla övningar i Marine Mammals projektet.
Dessa boxar kan lånas ut från Havets Hus av skolor gratis om följande 4 punkter accepteras:

  • Boxen ska lämnas tillbaka sĂĄsom man fick den, har man sönder nĂĄgot eller tappar bort nĂĄgot sĂĄ är man ansvarig att ersätta föremĂĄlet. Detta gäller inte förbrukningsvaror.
  • FöremĂĄlen i boxen ska lämnas tillbaka hela, rena och torra.
  • Personen som lĂĄnade boxen har ansvaret att lämna tillbaka boxen till Havets Hus.
  • Boxen ska lämnas tillbaka inom 1 mĂĄnad frĂĄn det tillfälle den lĂĄnas ut, vill man ha den längre kan man be om en förlängning (sĂĄ länge ingen annan skola stĂĄr pĂĄ kö).

Om man accepterar punkterna kan man mejla havetshus@havetshus.se och boka boxarna när de är lediga, sen är det bara att hämta dem!
Vid frĂĄgor sĂĄ kan man ringa 0523-66 81 64.
Alla instruktioner till övningarna finns antingen i boxen eller digitalt (digitala instruktioner finns längre ner på sidan).

Om du har lånat lådan och undrar om något saknas eller undrar vad som är i boxarna så kan du se inventeringslistan här: Inventeringslista för boxar MMSE

 


Bild: Expedition boxarna med allt man kan behöva för övningarna i Marine Mammals.

Digitalt lektionsmaterial till lärare:

Illustrationer och Ă–vningar:

Teori och PowerPointpresentationer:

This project is funded by the Horizon 2020 Framework Programme of the European Union under Grant Agreement no 710708.

Skärmklipp

Här finns en film om Marine Mammals projektet

 

Mer information om Marine Mammals science education finner du pĂĄ den internationella hemsidan eller i detta dokument: Marine Mammals science education_Abstract in English


↑
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!