ensv

Släpp en haj ut i havet

I samband med Havets Hus 25-årsjubileum så har de småfläckiga rödhajarna varit osedvanligt produktiva och hela 25 hajar ska släppas ut, merparten på hajsläppet den 6 augusti men också några under några tillfällen under sommaren. Nu ges en unik chans att vara med vid dessa tillfällen. Du får följa med bakom kulisserna och se hur vi tar hand om hajarna från ägg till utsättning. Du kommer att för möte en av våra hajskötare som berättar om bevarandearbetet kring småfläckig rödhaj. Läs mer här: http://www.havetshus.se/akvariet/bevarande/

Hajen är märkt för att bidra till kunskapen om arten om den blir hittad någon gång i framtiden. Småfläckig rödhaj är en fredad art som tidigare varit rödlistad och som Havets Hus sedan 2003 arbetat med att föda upp och sätta ut. Över 80 hajar har släppts ut genom åren och i år siktar vi på 25 st till.

Onsdagarna 27 juni, 4 juli, 25 juli och 1 augusti kommer vi att sätta ut minst en märkt haj. Efter en visning bakom kulisserna av uppfödningsområdet för småfläckig rödhaj får vi följa med hajen ut för att släppas ut i Gullmarsfjorden från Havets Hus brygga.

Endast förbokning.

Tid:

V. 26,27,30,31 onsdagar kl 15.30. Aktiviteten tar 1-1,5 timme.

Pris

Vuxen: 795:-

Barn 5-17 ĂĄr: 595:-

Barn 0-4 ĂĄr: 0:-

Tillägg för att vara med i vattnet i samband med hajsläppet: 500 :-

Först till kvarn då antalet platser är begränsat. Maximalt 15 deltagare per gång varav maximalt 2 personer i vattnet. Priset inkluderar entré till akvariet.

Deltagare som ska vara med i vattnet snorklar, medtar egen utrustning, är simkunnig och över 7 år. Av hänsyn till hajarna är apparatdykning är inte tillåtet i samband med hajsläppet. Av samma anledning får foto- eller filmutrustning inte följa med under ytan. Däremot går det bra att fota och filma från land.

 

Bokning

Välkommen att boka via e-post: havetshus@havetshus.se eller telefon: 0523-668161.

Kom ihåg att det är gratis att vara med på kajen vid vårt ordinarie hajsläpp den 6 augusti. Läs mer här!

Då får man inte vara med bakom kulisserna men det är i alla fall ett alternativ om man inte vill boka aktiviteten ovan.


↑
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!